Videoblogg

Fick ett önskemål om att berätta vad vi fick i julklapp so here we go!

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH, vi har bara grejer från hööks, min röst asså ..

Retas inte!  :O //Isabelle


Tävlingsdagen

Idag var det en liten träningstävling på Evlinge. En clear round som jag skulle ha startat 60 & 80. Han blev väldigt stressad redan vid lastningen, och det blev bara värre under hela dagen. Vi kunde inte hantera honom utan att han reste sig(vilket han aldrig har gjort förut) eller fäkta med benen. Ganska långt innan jag skulle gå in på banan fick jag sitta upp eftersom att vi nästan inte kunde hantera honom från marken... Han var ganska lugn men när provade hjälperna framåt eller vände ifrån grinden protesterade han kraftigt.. drog ner huvet busade mm.
Inne på banan(1 klassen) var han väldigt pigg, vilket är bra för att annars hoppar han väldigt konstigt eller hoppar inte alls. Mot hindrerna saktade han ändå av & bytte till någon konstig korsgalopp(:s?) och om jag inte rätade upp mig tillräckligt tidigt efter hindrena så bockade han. Vilket resulterade i 1 avramling.
När jag skulle hoppa banan blev han seg, ovillig(fast att han i stort sett hade hoppat fram på alla hinder) och helikopterhoppade och vägrade. Får åka iväg på lite mer träningar å roligt så han blir bättre på att komma til nya miljöer! Hare gött, nu ska jag äta RISGRYNS gröt.
Bockelibock prutt
Hoppbilden VÄGRAR komma, ni får den sen :)
//Sofia

Clearround idag

Bilder och text kommer sen.

Sööötnos!


//Sofia

HJÄLP MIG!

Alla som kommenterar här får en länk!


Ska beställa någon utav dessa outfits, elelr vad man ska säga. Har redan vita benskydd.

//Isabelle

Okej, nu kör vi igen!

Har inte haft nån som helst blogglust, men nu sätter vi igång igen! Ni får börja kommentera också, annars äre ju inge kul. Har massor med läsare men inga kommentarer. Det har varit jätte jobbigt med ridningen de senaste veckorna p.g.a all lera och mörkret = ingen bloggmotivation! Men nu på jullovet kan vi rida som vanligt igen. Började med att rida igång lite försiktigt, även om han har en bra grundkondition så vill jag inte sätta igång alltför hastigt när vi typ bara kunnat skritta och trava i ca 2 veckor. Men nu, typ 2 vecckor senare, kan vi köra precis som vanligt igen, vilket är kul, såklart x)

Igår var det jakt, stallägaren kom och sa att vi fick rida på en äng, kan det inte va jakt lite oftare? Ne, hatar jakt, men de va skönt att få rida där. Tränade några galopppirutter, vi är ganska gröna i de men han fattar vad jag menar så det blir endå galoppprirutter, faaaaast lite större.. Men en bra grund är allt vi behöver, han lär sig jätte fort när han väl hittat det. Han har fått SJUKT lätt att samla galoppen! Vilket är ++++! Egentligen är vi ju båda två mer för hoppning, men det är väldigt roligt med dressyr också.

Idag red vi ut, inte mycket mer å säga, tog det jätte lungt eftersom Jasmins kondition inte är på topp just nu.

Imorgon ska ju Sofia tävla clearround på Evlinge, ska fota. Men de va jätte läskigt, för kameran startade inte idag! Hoppas det var batteriet för den hade visst vart på hela natten..

//IsabelleBloggtävling!:DDDDDDD Bilden är klickbar.

//Isabelle

Sååå dålig uppdatering

Man har ju ingen motivation till någonting i det leriga vädret, äntligen har det börjat snöa iaf! Ridning, men inget annat orkar man i leran. Är ju dock sjukt jobbigt utan ridhus, ni som gnäller på vädret med ridhus, SHUT UP! Hahah. Idag, måndag, rider jag inte Jupiter. Han får stå och äta hela dan. Ibland vill jag ha en medryttare 1 dag (tycker alla hästar ska ha 1 vilodag), men vet inte vad Juppe skulle tycka om de. Han är lite enmans häst. Antingen så hatar man honom eller så älskar man honom, o han desamma. Tror inte nån hatar honom när de ser honom, men han är speciell till sättet, svårt att få respekt för honom. När vi köpte honom kunde man bara skritta, för i traven vart man avkastad. Man kunde inte klappa honom på huvet heller. Nu går han som en nalle björn med typ alla, skulle inte vilja att han blev rädd igen för nån orutinerad.
Aja, jobbigt inlägg. Sitter här hemma och vill ha en ny ridhjälm. Kan dock verkligen inte bestämma mig vilken, Charles owen air8 eller wellington classic! Hjälp :S

Fining, utan fokus...  X)

//Isabelle

Yes

Har lyckats få igenom min idé.
Ska 99% säkert tävla vår första lilla "tävling" på bortaplan. En clear round på Evlinge.
Min idé är att : Rida fram kort, trava lite och fatta båda galopperna, och typ hoppa lilla krysset en gång. Och viktigast, att börja rida fram precis så att jag ska in på banan när jag är klar. Sedan ska jag hoppa första klassen, 60 cm. Det kan han hoppa i trav, och om han är osäker på något hinder får han en chans att kolla på det och det läskiga nya ridhuset.
Sedan ska jag hoppa 80 cm klassen, som kommer direkt inpå, för det finns bara dom att välja på. Då kan han banan, men är inte trött! Fantastico!
Fast han brukar vara väldigt cool med såna här grejer så jag hoppas det går bra.
"Tävlingen" går av stapeln den 29:de, perfekt för att det är ganska långt bort och jag hinner planera hur han ska ridas inför den.
Gillar bilden, den är tagen i maj 2011. Fartig och klatchig.

//Sofia

I veckan

har vädret ställt till för oss igen, har inte kunnat rida.
Det ska vi dock göra idag, så det blir uppdatering om hur det gick sen då!
Random, ovisad bild

//Sofia

Komplikationer

Vill vara med i en liten träningstävling som hålls på Värmdö Ridklubb den 29 december
men..
1. Har ingen transport
2. Har ingen bil som kan dra en transport
3. Paddocken är frusen så vi kommer typ inte kunna hoppa... :(
Får damp, pallar inte det här vädret!
Kallt, snorhalt och skit!
okänd bild som låg i arkivet.

//Sofia

Gud vad kallt det var idag!

Höll på att frysa händerna av mig idag, urs! Red till siggesta, man fick ta det luuungt eftersom paddocken var frusen. Men det hade endå inte gått att rida mycket mer eftersom händerna var stela som pinnar! Måste köpa nya handskar, kanske INTE från Hööks de går ju alltid sönder! Ska nog köpa ett par från granngården, skinnhansdsakr med teddy i. De är inte på tok för klumpiga iaf.

Dock verkar dessa helt ok, från hööks.. X)

Juste det är nån jobbig läsare som kommenterar att den är nellieb och sen skriver den med samma ip nummer: Jag vet att det där inte va Nellie...   Asså.. har du kul? :)
ärs, du får gärna fortsätta bara en liten undran
//Isabelle

Igår

Hann inte blogga igår, hoppas vi inte tappa typ 10 läsare x) Men jag åkte ut själv p.g.a att Tuva inte svarade, p.g.a att hennes mobil var avstängd.. Gaaah..! Jaja, men jag red långrundan med Juppe, han var jätte duktig, mjuk framåt osv.. Det är faktiskt underbart att rida ut själv! Vet dock inte vad som är roligast själv eller i grupp? Kanske själv endå. Men ja, det var väl det, hann inte åka och kolla på lilla systern så ni får tyvär inga bilder från igår  :( Men vi kanske fotar idag.

Ha det gött!Sofia von Mupp

//Isabelle

Några foton från idag

Bjuder på några bilder från dagen då jag stog i ungerska vallhundars rasmonter på Stockholms hundmässa. Ljuset sög - högt ISO - dålig kvalitet - ännu sämre på bloggen - pinigt värre

Chinese Crested Dog

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Pumi, som stod i vårt stånd

Mudi, stod också i vårt stånd

American Stafforshire Terrier

tror att detta är en Lhasa apso... x)?

Fransk Bulldog

Storpudel

Golden Retriver

Greyhound

Greyhound
Shetland Sheepdog
Random hund i publiken, Shetland Sheepdog

Pomperian

//Sofia

Dilemma

Alternativ 1: Åker ut fort som sjutton rider en halv snabbis, åker till Sabines hopptävling och plåtar.
Alterantiv 2: Åker ut lite senare plåtar(haha)våra ponnyer och skiter i Sabine..? Hm

Vet verkligen inte hur jg ska göra, men bilder blir det oavsett så ni blir nöjda! x)


Jasmin, opassande bild men, ..

//Isabelle

Stor diss!

TRÄNS SUNSHINE CHARLIES
Måste bara TOTAL dissa detta tränset. Tränset har någon slags Dyon idé med nosgrimman men saknar snok och käkrem. Jag tycker att det är så fruktansvärt fult med nosgrimman. Snyggheten med Dyon tränsets nosgrimma(och höökskopian)tycker jag är snoken ihop med snoklappen och nackstyckets och käkremmens annorlunda utseende får det att gå ihop.
Nej urs. Att det kostar 1 150:- gör inte direkt saken bättre heller. Tränset är Charlies egna.

//Sofia

Stockholms hundmässa

Idag blir det Stockholms hundmässa för min del! Ska stå i typ ungerska vallhundar montern tror jag...? Om någon är där, kom gärna förbi!
Min hund Miku

//Sofia

Storm & slask

Hallå igen, ja jag lever... :)
Igår kunde vi för första gången på veckan rida, pga att vägarna har varit snorhala. Vi red barbacka. Jag skrittade först fram såklart, sen skrittade jag ca 20 minuter kanske på korta tyglar. Gjorde lite små snirkelvolter, åttor, öppnor och skänkelvikningar. Skrittade på långa tyglar ner för en backe(då kommer man ner till en raksträcka som går förbi hagen och upp till stallet igen) och travade upp för raksträckan, tillbaka. Skrittade runt lite och galopperade sedan samlat upp för backen. Sen skrittade jag av ganska länge.
Bara ett litet "halvigångsättningspass"
Gammal bild, tagen i slutet av april 2011

//Sofia

Idag!

Vi red ganska kort men mycket lösgörande, eftersom de inte blivit ridna ordentligt i veckan. Dock så går de ju ute hela dagarna med bus och sådär, men de behöver ju sättas igång lite endå. Gick bra, Juppe var lite spänd  men han var samtidigt väldgt mjuk i munnen och på skänkeln Är absolut nöjd! Hjälpte min lilla syster lite, för att få Jasmin lösgjord. Hon kommer tävla imorn på velam, håller tummarna för att det ska gå bra. Gud vad jobbigt inlägg, men så får det va.. x)


Lortigare än så här var Juppe idag!!
//Isabelle

Facebook sak

"De 5 första som gillar skriver jag om i min blogg"
Så här:

Emelie Bäckman: Gått i samma skola som dig. Känner inte dig bra, men säkert snäll!  tycker du är duktig på kaninhoppning :D
Alexandra Neu: Jätte rolig tjej som gick på samma ridläger som mig, jätte glad och schysst ♥
Sara Charlotta Robles: Går i samma klass som din lilla syster. Känner inte, men säkert snäll. Rider bra :)
Rebecca Mankeus: Vi gick i samma klass förut, glad knasboll!♥
Julia Ahlberg: Snäll och glad person som går i samma klass som mig :D♥
Vilma Bobeck: Gått i samma klass som, saknar ♥
Alva wretholm: En kul man, som är lite galen, men snääll ♥ SKA KANSKE SKICKA BILDERNA
Sofie melin: Känner inte, men säkert snäll :)
Mickis malmström: Känner inte, men rider bra och säkert snäll :)
Emelie Robles: Klasspolare, snäll och rolig x)♥
Amanda gidlund: Ridlägers kompis, roolig och snääl, bra på att rida!♥

Blev fler än 5 och kan bli fleer

//Isabelle

Ge mig en ny transport!

Fy 17 vad halt det är!! Har inte kunnat rida på hela veckan ju. Eller igår red jag på ponnystall, Scooby igen, mysig ponny. Men på sunds har vi inte kunnat rida iaf, p.g.a att hovslagarn inte kommer förns om några dagar med nya skor, nu är nämligen skorna på hästarna så tunna att det inte går att brodda. Sorgligt men sant. Hehe. Men jag tror att även om hästarna har broddar kommer vi behöva en ny transport, om det kommer så mycket snö att det inte går att rida till Siggesta (som de två senaste åren), om vi ska åka iväg på nån kurs eller nåt osv. Så ja, ser ni nån begagnad, ful transport som funkar så säg till! Vi behöver ingen värsting transport just nu.

Vår transport hemma är så jobbig, vi använder den som konteiner nu... X)

//IsabelleVet inte om den här kommentaren va seriös eller inteVi har faktiskt fler en 2 besökare (xd) och nej detta var inte vår första kommentar. Inget firande :(

Opassande bild till inlägget men vad sjuutton x)

//IsabelleVi 2 just nu..Vi 2 just nu, planerar en överaskning till ER! Har uppnått 2 besökare!!!!!!!!! Vilket ska FIIIIIIIRAAS!

Jobb på ponnystall

FÖR OSS BÅDA! Vi knäpper lite kort osv. Som ni får smaska på senare. ..
Kort inlägg vi vet, men had et super bra!

// Sofia & Isabelle


Gammal och tagen med digitalkamera

Bilder från Velam!Vill lägga upp fler men tar såååååååååå lång tid + att jag tror den bomben här redan är på gränsen till för mycket? Inte bästa objektivet i ridhus, menmen..

Blogg.se har ändrats..?

Är det bara jag eller är blogg.se annorlunda..?

Men i alla fall, vet inte vad jag ska skriva. Vi kunde inte rida idag, blev bara lite fix i stallet.
En bild som jag tog på Nacka ridklubbs blåbärshoppning, sjukt dålig men jag har typ ingen annan bild att lägga upp...
- Ingen blogglust, men kör så mycket jag orkar, tjadå -


JOBBIGA BLOGG.SE!!

Inläggen vägrade publiceras, gud vad dålig uppdatering!
Hoppas ni inte dör. Nu ska jag åka till sunds, kanske lite mörkt för att fota men vi får se. Hoppas ni har det super!


Ha det bra hörni, gammal bild.


Ingen ponny idag!

Trist, trist och trist. Idag har det varit pluggdag. Asså jag lägger inte så himla mycket tid på plugg som alla tror.. eller jag tycker jag borde lägga ner mer, men jag orkar inte än så länge.. men i nian, då jäklar! Är nöjd med mina omdömen som de är nu.

Efter skolan följde jag med Alva, Julia, Felicia och Tova till deras ridning. Fotade ju såklart, bilder kommer inom kort! Fick veta att Kakao dött idag, så hemskt! Tydligen nån olycka i hagen :( Red bara henne några gånger när jag var mindre, men hon var så himla speciell och söt. Vila i frid fina häst ♥

Gick bra för alla de 4, tror jag, de tränade skänkelvikningar. Ha det bra, film och bilder kommer ikväll, om jag hinner annars tidigt i morgon. Hejdå!

// Isabelle

Jag är dålig på uppdatering

Isabelle skrev ju vad vi gjorde för övning. Gick bra för mig också, volterna blev i slutet mellan 15-10 meter och hoppar gjorde han även om det blev hel snett, så jätte bra! Speciellt med tanke på hans ras(travare) är ju volterna super.
Kunde inte hålla in honom på 8(pigg ponnyn) fast det gick en gång, men 6 klarade han flera gånger varv på varv med en jäkla fart! Duktiga pållen!
Urs, saknar sommarn något olagligt när jag ser bilden! Den är tagen på världens bästa ridläger i somras, och vad hade jag för nosgrimma... :O

Gick SKITBRA idag!

Hade ju hoppträning för Nicole idag, gick suuuper bra. I början hade vi lydnads sak(röd=galopp, grön=trav):

Ja såhär, det gick lite sådär, han vägra typ bryta av där i mitten utan gjorde bara en halvhalt. Men det gick endå bra, han var väldigt bra på volteerna iaf i slutet på övningen. Efter det så skulle vi träna på att reglera galoppsprång, vilket jag tränat mycket på men utan bommar/hinder som stöd, vilket kan vara väldigt bra eftersom det blir tydligare. Vi började kolla vad som var normalt och det var 7. Då höll vi ett normalt tempo, sen provade jag att minska (eller öka, vad säger man!?) till 8. Gick bra! Rullade på 8 ett tag, precis som vid 7. Sen provade jag 6 galoppsrång vilket gick jätte bra det med! Sen efter det, haha, så körde jag 9 galoppsprång, gick kanon de med! Älskar att han inte bryter av till trav så fort man samlar ihop längre. Det svåra var att ha så samla galopp och att hästen inte skulle öka i språnget efter hindret, när den fått eftergift. Tycker jag. Men det gick ju bra :D Så kunde alltså reglera mellan 6-9, är nöjd med det. Nicole sa att det säkert gått med 10 om han hade lite mer energi, som han inte hade idag x)


Bild på när vi galopperar, vet inte riktigt vad som händer här? Tycker Juppe är fin iaf ;D Jag såg knäpp ut..


Det går sakta uppåt! :)

Igår hade vi nästan 10 nya läsare, och idag 7! :) Mycket roligare att blogga om någon läser...
Underexponerad och gammal, men har typ inga bilder..

Hoppning.

Imorgon har vi träning för Nicole, hoppning blir det. 
Ska självklart ha de nya benskydden, men annars är outfiten ett mysterium..
Har tänkt lite på vad mina mål för våren ska vara, speciellt i hoppningen. Morgondagens träning kommer spela stor roll, det är första hoppträningen efter att han har börjat hoppa bättre. Får se hur högt vi hoppar, hur han känns, vad Nicole säger. Kan ju bara säga att de senaste hoppträningarna har skenat iväg någon otroligt, den mest lyckade var den förr förra, då hoppade vi på gräs, sista hindret var 85-90 cm och det hoppade han lätt som en plätt högt över. Den känslan kan jag leva på länge.. :)
(Förra hoppträningen vägrade han på bommar, efter en halvtimme tog jag av sadeln, gick runt med honom och så ställde han sig och kissade i typ 5 minuter... Sen hann vi bara hoppa fram)
Nu har han i alla fall varit helt sjukt pigg(då hoppar han bäst) så jag är väldigt taggad inför imorgon.
Bild som var tagen efter vår första pay n jump, 60 cm x)

Måste ha!

Man ser inte så bra men det står "My princess" på grimman. Setet kostar 99 kr på Hööks.
Har inte pengar över till någon sånt här.. Men han måste ju ha den helt enkelt! :(

Försöker sälja benskydd..

100% oanvända. Råkade köpa dem på utförsäljning fast det var fel storlek..
Lamicell Pro
Strl. Ponny/S
Vita med svart insida och svarta spännen
Nypris ca 500 kr
Mitt pris: 300 kr inkl frakt

Hööks fynd!

Dålig uppdatering från min sida, hehe.. Gjorde ju i alla fall videobloggen igår.
Den här förmiddagen drar vi ett streck över, var så fruktansvärt arg, ponnyn var racer och dum föräldrar...
Kom i alla fall iväg till Hööks i sista stund och fyndade lite grann! Det blev läderbenskydd, fram & bak, 399 + 279. Sen var det 10% på allt, OCH så hade jag ett fullt bonuskort och fick 150 rabatt, och då la jag på ett beigt schabrak för just 150 kr. I slutändan blev allt 607 någonting, där sparade man ca 230 spänn! :)
Får bara hoppas att allt håller ett litet tag i alla fall...

Benskydden fram
Bak

SchabraketHiss så det skriker om det!

 

Dessa mountainhorse ridbyxor, tomteeeeeeen (a) Nu är jag btw på Velam! Detta är ett tidsinställt inlägg.

 


Mycket idag

Helloj! Idag ska jag åka till Sunds först nu på morgon kvisten, passar ju bra då det inte blir sådär mörkt! Vi får så vart vi rider, skulle nog vara bra med lite dressyr iaf. Imorgon blir det hoppträning för Nicole, jätte kul alltid. Ska försöka få tag i någon som fotar.. Men ja, efter Sunds ska jag åka och hjälpa Sabine lite, hon ska vara med på blåbärshoppning på Velam. Kommer ju självklart fota där! Så bilder kommer ni få men inte förns lite senare. Ja, det var väl det. Varför blir mina inlägg så korta fast jag skriver så mycket? :(  Ses senare!


Sabine med Savoy (förhoppningsvis inte den hästen hon har idag)


Inget ideol frak men..

Hur f*n röstar svenska folket!? Eller hoppas inte svenska folket har röstar fram Robin och Amanda F(kanske är nå lurt?), borde inte ens gått vidare i början ju!! Urs vad sur jag blir, Moa var mycket bättre! Så är det bara, skiter i om nån ärthjärna inte tycker som jag, för jag har faktiskt rätt nu! :s

URS, URS och URS Sverige! Älskar landet för övrigt..

Moa var ju faktiskt bäst.. x)

Ska tvinga Sofia att söka till nåt musik program om nåt år btw. Hon sjunger jätte bra!


Videoblogg

Hahaha!
Asså jag ser helt sjuk ut, har typ tix med munnen och ögonen ser det ut som ... // Isabelle


Tävlingsmaskiner

Blir galen på en del ryttare. Dom som inte är ett dugg intresserade av hästar utan bara vill hoppa (t.ex). De bryr sig inte ett dugg om vad hästen tycker, det enda de vill är att rida, hoppa(oftast) och vinna. De använder verkligen ponnyer/hästar som tävlingsmaskiner. De använder dessa kloka, stora och känsliga djur som maskiner som bara ska gå som en kanonkula på tävlingsbanan, gör den inte det, ut på hastnet och köp en ny nästa dag. Då är den förra ponnyn bortglömd och man kör på samma race med den nya ponnyn och när man vill hoppa högre än ponnyn inte hoppar mer så köper vi en ny. Höll på att bli galen när jag gick in på en tjejs blogg där det står "hästar jag haft del 1". Hon har skrivit minst 2 delar (med minst 4 hästar på varje del) och hon är bara 14 år. Hon skriver "visst han kanske var fin, men klarade de klasser jag ville hoppa". För mig är det sjukt, över 8 hästar, hur tävlingsinriktad man än är så får det inte gå ut över hästarnas välmående. För de klart de inte mår bra av att åka runt till olika ställen varannan månad för att de inte klarar ett visst mått. Jag förstår inte, det går inte ihop! Då får man väl lägga ner lite tid på hästen. Om man köper en häst för ett visst pris så går det faktiskt att träna iaf en av 8 hästar!? För om man är så hiimla tävlingsinriktad så man inte ens kan lägga tid på att träna upp sin häst, då är man verkligen ingen hästmänniska och då är det bara att lägga av direkt istället för att låta det gå ut över ponnyerna, tycker jag. Tycker det är rent djurplågeri att låta hästar flytta hela tiden till olika männsikor, det mår de absolut inte bra av. De är flockdjur som håller sig till sin flock och bygger upp en rangordning, de ska inte behöva börja om flera gånger om året, det är väldigt stressframkallande. Dom som gör så borde köpa en motorcross istället.Hickstead och Lamaze, så himla häftiga att se, där kunde man snacka om band mellan häst och ryttare.


Sunds+Prao

Först var jag ju på praon, gick bra, dagen gick jätte fort! Det har börjat göra de :s Men först fick vi vara i kontoret, vi packade undan allt halloween pynt = 6 stora kartonger typ! Och så tog vi fram julpyntet, inte lika mycket :3 Red Viktor sen, tränade mycket ställning osv. Han är så mjuk fast han stått ett tag, så det är kul :) Alva red honom igår då jag inte hann och hon tyckte han var jätte bra hon med. Ja, sen åkte jag till sunds där jag inte red, blir HELT GALEN på att vi ite har något bra ställe att rida på i desssa mörka, kladdiga tider, börjar typ gråta. Men idag blåste det ju jätte mycket, annars hade jag iaf ridit. Men jag och mamma mockade och fixade. Sen nu är jag hemma, gör ingenting förutom att blogga och vänta på maten. Hoppas ni har en trevlig kväll osv, ses kanske sen!


Gammal tävlings bild, som bästa Lollo har fotat


RSS 2.0